Skip to main content

Subsidie

Subsidie

Wanneer kan je subsidie aanvragen?

Je kunt subsidie krijgen als je een hybride warmtepomp koopt. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Je kunt subsidie krijgen als je een hybride warmtepomp koopt. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

Stel vast of u in aanmerking komt voor subsidie

Maak gebruik van subsidies van de overheid

Voor huiseigenaren die willen investeren in duurzaamheid, kan een hybride warmtepomp een interessante optie zijn. Naast de voordelen op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie, zijn er ook subsidies beschikbaar om de kosten te beperken.

Door gebruik te maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en eventuele lokale subsidies, kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp. Het is echter wel belangrijk om je goed te laten informeren en advies in te winnen bij professionals voordat je een beslissing neemt.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Een belangrijke subsidie voor huiseigenaren is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze regeling is bedoeld om de aanschaf van onder andere warmtepompen te stimuleren. Bij aanschaf van een hybride warmtepomp komt men mogelijk in aanmerking voor deze subsidie, die kan oplopen tot enkele honderden euro's.

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet de hybride warmtepomp voldoen aan bepaalde technische eisen en geïnstalleerd worden door een erkend installateur. Daarnaast is het belangrijk om de subsidie tijdig aan te vragen, aangezien er jaarlijks een vastgesteld budget beschikbaar is.

Subsidie via Rijksoverheid

Om huiseigenaren te stimuleren om te investeren in duurzame oplossingen zoals hybride warmtepompen, zijn er verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Deze subsidies kunnen aanzienlijk bijdragen aan de kosten van de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp.

Milieu centraal

Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie van de overheid die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.