Skip to main content

Veelgestelde vragen - FAQ

De meest voorkomende vragen

In onze FAQ vindt u antwoorden op vragen over producten of diensten.

Wat is de levertijd van een warmtepomp?

Over het algemeen warmtepompen door het chip tekort even slecht leverbaar geweest. Inmiddels hebben we een redelijke voorraad van de populaire modellen (zie hierboven) en ben je voor de komende winter vaak wel aan de juiste warmtepomp geholpen

Ontvang ik subsidie en hoe vraag ik deze aan?

Ja, zowel particulieren als zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor een subsidie op de warmtepomp die wij leveren. Het bedrag varieert tussen €2250 en €3550 afhankelijk van het geïnstalleerde model, dit staat duidelijk op de offerte omschreven. Met de factuur, een betaalbewijs en meldcode (deze staat op de factuur) kan je eenvoudig via de RVO ISDE website de subsidie binnen vijf minuten aanvragen

Hoe doen jullie de installatie?

Met een team van eigen installateurs met de benodigde relevante diploma's en certificeren. Daarmee garanderen wij kwaliteit, snelheid en veiligheid.

Wat is een hybride warmtepomp?

De combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel heet een 'hybride warmtepomp'. De cv-ketel zorgt nog steeds voor je warme kraan en douchewater en en springt verder alleen bij voor die paar dagen per jaar dat het zo koud is dat de warmtepomp het alleen niet meer aan kan. Je totale gasverbruik kan je hiermee reduceren tot wel 75%. Een hybride warmtepomp is, ook bij oudere huizen, vaak de kosten-efficiëntste manier om gas te besparen, zonder verlies van comfort. Je zal nog wel deels afhankelijk blijven van je gasafsluiting. Wil je helemaal van het gas af? Dan wordt het vaak een stukje duurder en ingewikkelder, met Climaflux focussen wij ons vooralsnog enkel op de hybride warmtepomp.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

De lucht buiten bevat altijd 'warmte', (zelfs bij 100 graden Celsius onder 0). Deze warmte kan je slim onttrekken uit de buitenlucht met de 'buitenunit', deze warmte voeg je vervolgens toe aan je verwarmingssysteem. Eigenlijk een koelkast maar dan andersom dus. Je gebruikt hiervoor wel een klein beetje elektriciteit, maar typisch genereer je door dit 'trucje' 4 tot 5 keer zoveel warmte dan als je de elektriciteit direct in warmte om zou zetten. Lekker makkelijk bespaard dus!

Waarom Heijmans Installatietechniek?

Heijmans Installatietechniek is dé partij die alles regelt, met een volledige focus op een select aantal hybride warmtepompen, zelf opgeleide monteurs, gegarandeerde service achteraf én financiering van de warmtepomp maken we het voor jou makkelijk en voordelig om direct op de gasrekening te besparen.

Hoeveel kan ik besparen?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Hoe goed is jouw huis geisoleerd?
 • Hoe groot is jouw huis?
 • Wat is je huidige gasverbuik?
 • Hoe hoog zet jij de verwarming?
 • Op welke manier verwarm jij je huis?
 • Wat is het huidige energietarief?
En hoe zit het met onderhoud?

Wij bieden een onderhouds contract aan voor de wamtepomp en airconditioning maar ook voor de CV-ketel.

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Dat is voor iedere warmtepomp verschillend. Over het algemeen is de binnenunit stiller dan de CV ketel dus daar heb je geen last van. De buitenunit maakt een vergelijkbaar geluid als het aanslaan van een koelkast, omdat je ramen en deuren in de winter toch vaak dicht zitten heb je hier natuurlijk geen last van.

We weten dat er veel aandacht is geweest voor geluid van warmtepompen, dit gaat echter bijna altijd om de 'all electric warmtepomp' en niet de 'hybride warmtepomp' die wij installeren. De all electric warmtepomp moet veel krachtiger zijn en vooral ook in de zomer aan staan, omdat de ramen dan vaak open staan en mensen vaker buiten zitten levert dit model voor sommige mensen dus wel overlast op.

Wordt er ook een apparaat binnen geplaatst?

Ja, maar vaak van zeer beperkte omvang. Bij de zogenaamde monoblock warmtepompen komt binnen enkel de control box te hangen met vaak een afmeting van 20x20x10 cm.

Ik heb stadsverwarming, kan ik dan ook een hybride warmtepomp aansluiten?

Dat kan, maar of het financiëel voordeliger is zullen we even samen moeten uitzoeken. Omdat de op dit moment geïnstalleerde apparatuur vaak van de energiemaatschappij is zitten er wel haken en ogen aan en doen we het niet overal. Neem contact op en we spreken uw specifieke casus door.

Wat betekent het prijsplafond op energie voor mij?

Het leek er even op dat een warmtepomp in 2023 minder gunstig ging uitpakken. Op 4 oktober 2022 is echter toch besloten om het plafond voor elektriciteit te verhogen, daarmee is het nog steeds erg aantrekkelijk alvast een warmtepomp te installeren. Zie hier de officiële communicatie van de overheid.

Vanaf 2024 zal het energieplafond niet meer gelden, daarom is het verstandig in 2023 al een warmtepomp te hebben geïnstalleerd zodat je niet voor een verrassend hoge energierekening komt te staan in 2024.

Standaard installatie

STANDAARD MONTAGE INCLUSIEF:

 • 4 meter leidingwerk
 • 1 muur doorvoer boring 60mm (voor beton word er een meer prijs gerekend )
 • 2 Rubber opstelblokken onder buitendeel of muurbeugel + rubber muur pluggen en rubber dempers onder buitendeel
 • Aansluitvoeding (max 2 meter tot aansluitpunt)
 • 45 km rijden vanaf Overasselt

TEGEN MEERPRIJS LEVERBAAR

 • Extra leidingwerk (€65,- ex btw per meter )
 • Extra beton boring (€75,- ex btw)
 • Extra dak doorvoer (€100,- ex btw)
 • Extra wifi module (€125,- ex btw)
 • Extra condens pomp (€125,- ex btw)
 • Extra dakdoorvoer bitume ( 150,-ex btw)
 • Let op: Dit zijn standaard montage indicatie prijzen. Heeft u interesse in een van onze airco’s? Wij komen altijd van tevoren kijken en brengen naar aanleiding van het bezoek een officiële offerte uit.

Heeft u een vraag die u niet kunt vinden in de FAQ-sectie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.